С какво ще запомним този ден?  Връчването на мандата на БСП

...
С какво ще запомним този ден? 
Връчването на мандата на БСП
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Радев като че ли угажда на интереси извън страната

С какво ще запомним този ден? 

" Връчването на мандата на Българска социалистическа партия за четвърти път е знаменателен за това, че президентът сякаш е податлив да рискува политическото бъдеще на България в средносрочен и даже дълготраен аспект, с цел да угоди на нечии ползи отвън страната " - още от коментара на преподавателя по политически науки в Нов български университет доктор Любомир Стефанов чуйте във вечерните Podcast вести. 

И още от тематиките, които ще чуете:

През декември годишната инфлация в страната се стабилизира на ноемврийското си равнище от 16,9%, оповестиха от Националния статистически институт. На месечна база има покачване на потребителските цени с 0,9% по отношение на ноември, когато инфлация набъбна с 0,8%. Сериозно повишаване през последния месец на годината се следи при потребителската група " развлечения и просвета " - с 8,5 на 100. В опазването на здравето цените нарастват с 2,2%, а в ресторантьорския и хотелиерския бизнес - с 1,4%. Транспортните цени обаче се намаляват с 2,3%, а тези за облекло и обувки - с 1,2% на 100. Освен това предходната година приключва с най-ниското записано ниво на безработицата за декември - от 4,7 %.

На 95-годишна възраст умря световноизвестната италианска актриса Джина Лолобриджида. Миналият септември актрисата претърпя интервенция на бедрената кост, след рухване вкъщи. Лоло е носителка на премия " Златен глобус " и номинирана за " БАФТА ". През 1947 година става трета на състезанието " Мис Италия ", а няколко години по-късно получава прозвището най-красивата жена в света. Прочува се с филмите " Фанфан Лалето ", " Най-красивата жена на света ", " Да надвиеш дявола " и " Парижката Света Богородица ".

Двама от любимците в Откритото състезание на Австралия по тенис - Даниил Медведев и Стефанос Циципас, започнаха присъединяване си в конкуренцията с безапелационни победи. Руснакът Медведев надделя Маркос Гирон от Съединените щати с 3:0 сета, като загуби единствено три гейма в мача, който продължи по-малко от два часа. Циципас имаше малко по-трудна задача, само че и той завоюва с 3:0 сета против французина Куентен Халис. В първия ден на шампионата, никой от топ сложени при мъжете не отпадна.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:

Последвайте ни в:  -  -   

Какво ни впечатли доскоро?

Професионалната гимназия " Петър Парчевич " стана първото учебно заведение у нас, което единствено ще създава ток за лични потребности, заяви Нова Телевизия. Учебното заведение ще разполага с ветрогенератор, инсталиран на покрива. Сглобяването му е почнало в края на предходната година и се чака да приключи до дни, защото към този момент са доставени всички елементи за него. Какви други хрумвания предстоят да бъдат осъществени в учебното заведение, чуйте във вечерните Podcast вести. 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР